Temat: [Ogólne] SYNC3 - aktualizacja map
View Single Post
Stary 22-11-2024, 21:05   #2107
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: SYNC3 - aktualizacja map

Cytat:
Napisał arturek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Miałem dane drogowe z TMC
TMC w Polsce (wbrew pozorom...) jest serwisem PŁATNYM, ale opłacanym w formie licencji przez producenta navi.
Nie wykluczam, że Ford znów "zapomniał" przy okazji map F13 o zakupieniu (odnowieniu) licencji na polskie TMC...

Jeśli by faktycznie potwierdziło się, że "zapomniał" - to "mleko wylane" i nic się nie zrobi... Nie ma opcji wykupu "abonamentu" na polskie TMC przez użytkownika indywidualnego.

To co koledzy piszą o "abonamencie" dotyczy fordowskiej usługi "informacje o utrudznieniach w ruchu" (która ma burzliwą przeszłość - raz była "w cenie auta" na okres bodajże 2 lat i była opcja jej "dokupienia", potem całkowicie zniknęła a obecny jej status jest mi nieznany. Była "widoczna" w FordPass).

Jeszcze co do polskiego TMC - możliwe jest też, że mamy do czynienia ze standardowym fordowskim burdelem - wykup licencji na polskie TMC skutkuje otrzymaniem przez producenta navi klucza deszyfrującego komunikaty TMC. Mogli więc np. zapłacić za przedłużenie licencji, ale "zapomniano" np. zaktualizować klucze deszyfrujące, jeśli te przez przypadek uległy zmianie... Tak czy siak - "mleko może być wylane"...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-11-2024 o 21:16
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem