Cytat:
ale za prawie tyle można kupić G60 520D , zacznijcie rozróżniać ceny transakcyjne po upustach od cennika, no i trochę porównujecie gruszki do jabłek , natomiast w żadnej kombinacji nie wybrałbym zestawiając RAV4 do 5-tki toyoty, to jest całkowicie inny typ auta i segment pod wieloma względami ale niezależnie od tego za przedliftowy infotainment w RAV4 z rok czy 2 lata temu to tych inżynierów to bym na latarniach powywieszał nawet przy poprzednich generacjach BMW np. G30 (które na marginesie jest lepiej wykonane od G60) .. to oprogramowanie w toyocie to era kamienia łupanego,te podstawowe zegary to aż oczy bolały (w rodzinie mam tegoroczną i poprzednią)
No i tak z boku .... generalnie trzeba mieć zacięcie aby obcować z "eCVT , stąd może większość posiadaczy toyot pełza drogami , żeby silnik nie wył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i się jara niskim spalanie co akurat można pochwalić.
Natomiast z gabarytami G60 przesadzili bo jest wielkości poprzedniej 7-ki i nie jest oczywiste czy obecni posiadacze 5-ki G30 kupią kolejną G60
|
Nie nie - ja nigdzie nie porównuję do Ravki. W temacie rozmawiamy o potencjalnych następcach Mondziaka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ravka to inny segment, inna buda, inne przeznaczenie - 2 różne światy.
Swoją drogą zegary ma świetne (może jakiś lift był w ostatnich 2 latach), obsługa radia, navi jest cholernie intuicyjna (również głosowa) a gumowe pokrętła od klimy są strzałem w 10.
Mnie chodziło tylko o to że w ostatnich 2 latach kilka osób pisało tutaj o 5tce jako następcy Mondziaka. Tutaj nie ma dyskusji - następca jak najbardziej ale to na ile wyceniono ten model i co ma do zaoferowania to trzeba być większym pasjonatem bmw niż e-cvt
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A propos konkurencji za 400 tys:
Volvo S90 - lepiej się zbiera, wyposażenie i komfort, materiały identyko
Merc E - w tej samej cenie dostajemy to samo a nawet lepiej bo subiektywnie uważam że materiały ma merc lepsze niż bmw a światła to mistrzostwo - Przemek tutaj na forum już opisywał
Lex ES - nawet ciężko kupić za ponad 400 bo maks dowalona wersja jest poniżej 400 - znowu subiektywnie - materiały w top lexie są lepsze niż bmw i komfort większy bo auto większe
Za 400 z hakiem kupimy wypasione XC90 nawet więc litości ...
To tak na szybko bo biorąc pod uwagę że wspomniana 5ka 2.0 w dizlu nie jest ani autem sportowym, ani rodzinnym więc można nawet zestawić z Highlanderem kosztującym 300 z hakiem, bagażnik 2x większy a wyciszenie i materiały w wersji executive są 2 półki wyżej niż Ravka. Taniej można Mustanga 5.0 kupić jak ktoś lubi poszaleć bokiem.
5tka jeszcze ma sens w kombiaku - ale też nie za ponad 400 tysiaków