Nie wiem, czy korzystamy z tych samych źródeł, ale żółto-czerwony przewód zasilający BCM zabezpieczony bezpiecznikiem 125A, zakończony C2280A jest dobrym miejscem, pod warunkiem, że starannie uda się dołączyć do niego oprawę na bezpiecznik przewodowy stosowny do przekroju przewodu i wymagań producenta modułu. Było by dobrze, aby bezpiecznik był możliwie jak najbliżej miejsca dołączenia. Takie rozwiązanie wydaje mi się najbezpieczniejsze dla samego BCM, ale o tym poniżej.
Niby OK, ale zwróć uwagę, że wnętrze BCM (wewnętrzne połączenia) mogą być przystosowane/przewidziane do poboru 10A i taki jest bezpiecznik. Zastosowanie w tym miejscu bypassa z drugim bezpiecznikiem może nieco narazić te połączenia (ścieżki), bo do tego co przewidziała fabryka dokładasz swoje ampery. Nie wiem jak BCM wygląda wewnątrz.
Na czerwonym przewodzie (złącze C2280B), także masz stały plus doprowadzony do BCM, zabezpieczony bezpiecznikiem 40A ale tu patrząc co zasila "rezerwa prądowa" może być zbyt mała. To oczywiście tylko moje przemyślenia, ale uważam, że rozwiązanie ze złączem C2280A jest lepsze niż przepychanie do wnętrza pojazdu dodatkowego przewodu przez przelotkę w ścianie grodziowej.