zasilanie poliftowego tunelu środkowego / podłokietnika
Witam, w związku z uszkodzeniem skóry fabrycznego podłokietnika byłem zmuszony wymienić cały tunel środkowy na wersję poliftową (znalezienie w dobrym stanie podłokietnika przedliftowego graniczy z cudem). W zakupionej wersji poliftowej są dodatkowe 2 gniazda zapalniczki + wejście USB + AUX.
1. Czy jest możliwość dokupienia kabla z dwiema wtyczkami żeńskimi, tak żeby zrobić zasilanie dla tych dwóch gniazd zapalniczek? Zauważyłem, że u mnie za wybierakiem skrzyni biegów było schowane identyczne złącze jak w dokupionym podłokietniku, jednak to też jest wtyczka męska (z wystającymi pinami). Ewentualnie czy w przedliftowych fokusach jest gdzieś schowana wtyczka, żeby podłączyć poliftowy podłokietnik? Może gdzieś za panelem klimy? Mam wersję titanium z praktycznie najwyższym wyposażeniem. Czy pozostaje tylko dolutowanie przewodów i wpięcie się*pod istniejące gniazdo zapalniczki pod panelem klimatyzacji?
2. Czy jest jakaś szansa "ożywić" gniazdo AUX w podłokietniku? Wtyczka AUX/USB ma 4 piny. Czy taka sama wtyczka jest w gnieździe AUX w schowku pasażera? Wtyczka w tym miejscu to moim zdaniem porażka i wygodniej byłoby w podłokietniku. Natomiast, możliwość odtwarzania MP3 przez USB chyba w przedlifcie odpada? Ew. dołożenie jakiegoś modułu bluetooth z USB? Moje radio to SONY.
w załączniku zdjęcia
|