View Single Post
Stary 26-11-2024, 14:13   #21
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Focus mk 4 jakie alternatywy ?

Cytat:
Napisał N7h4k4lr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spektakularna popularność silników 1.0 i elektryfikacja w fordach przynosi takie efekty. Kupujący zareagowali racjonalnie, to zarząd oszalał.
https://autokult.pl/ford-w-coraz-wie...4993378208320a
To jest tak śmieszne że aż tragiczne. Pan kierownik z piwem pod żabką bez dostępu do internetów wiedział że elektryfikacja musi być zrobiona z głową a nie pchana na siłę pod groźbą kar i podatków.

Zarząd Forda powinien wylecieć a nie niewinni pracownicy.

A tak w temacie - ciekawe czy autor już wybrał następce w segmencie C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę że najważniejsze to nie jest prowadzenie, wyciszenie czy nawet wyposażenie ale czy się bierze krótko czy na dłużej.

Prawda jest taka, że wystarczy poczytać co się dzieje z nowymi Focusami czy Kugami - jednostki dają radę, hybrydy nawet wymiatają, nawet ten śmieszna kosiarka daję radę tylko co z tego jeśli ludzie narzekają na ogólną awaryjność - tu elektronika, tu jakiś duperelek, tutaj jeszcze coś. Niby drobiazgi ale wkurza na maksa.

Dlatego napisałem krótko vs na dłużej. Można zaklinać rzeczywistość i okłamywać samego siebie ale najważniejsza w aucie jest bezawaryjność.

Mazda 3 mojej małżonki śmiga już ponad 5 lat bez kompletnie ani jednej awarii nawet rzędu żarówki, czy duperelka za 2 zł.
Myślałem nad zmianą - są super oferty na Fokę z 2024 - można mieć na wypasie za 100 tys - fakt że kosiarka ale jak pisałem, sam silnik daję radę. Problem w tym że auto jest mniej lub bardziej awaryjne.

Dlatego myślę albo nad kolejną 3ką albo nad CX30. 2 litry kompletnie bezawaryjne i bezobsługowe - do roboty 10 km w jedną stronę idealne dla niej. Oczywiście teraz tylko automat.

Kia Ceed miałem chwilę zastępcze niedawno - nie pamiętam co to za silnik, coś koło 140 KM ale to kompletnie nie jechało, ciasne w środku jak jasna cholera, wszędzie plastiki dookoła.