Temat: [Transit 2006-2014] Zapowietrzony układ paliwowy
View Single Post
Stary 27-11-2024, 00:48   #7
freelance
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Focus MK2 ST Line
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Cool Odp: Zapowietrzony układ paliwowy

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To śledzenie i obecność bąbelków powietrza w przewodach to też jest zagadka - wiele razy widziałem je w autach, które były całkowicie sprawne i odpalały prawidłowo. Nie jestem pompiarzem i nie mam tu prawie żadnej praktyki - to trochę zagadka jest dla mnie, czy bąbelki są dopuszczalne czy nie...
Z ciekawością śledzę ten temat ponieważ jest posiadaczem dwóch MK7 z 2.2 i bąbelki mnie też ciekawiły.

W jednym z nich jakieś 4 lata temu wstawiałem nowy motor, jak to przy takie akcji co się dało nowe i łącznie z filtrem i paliwo przed pompę zaciągnąłem sobie pompką elektryczną i tak szczęśliwie zrobione jakieś 105k bez najmniejszych problemów.. jeździełem i jakoś nigdy nie zwracałem uwagi na ten przewód przed pompą.

W drugim jakieś pół roku temu wymieniałem filtr paliwa i podkładki pod wtryskami więc również wsio do odpowietrzenia i wkurzał mnie mały bąbel przed pompą - taki może na 10-15mm... ciężko jakoś było się go całkowicie pozbyć, wtyki przy filtrze sprawdzałem itp. więc zajrzałem pod maskę tego pierwszego i moim oczom ukazał się również podobny.. więc wio i tak jeżdzę. Mam znajomego z takim samym modelem też bąbel na 3cm.

Żadnych problemów z odpalaniem, falowaniem obrotów itp. Ale zwraca teraz moją uwagę i irytuje... Ogólnie nawet przy wkręceniu na wysokie obroty ten bąbelek zawsze jest wysoko, nigdy nie zbliża się do pompy.

Ciekaw jestem jak to u innych, poluje na inne transiole..
freelance jest offline   Odpowiedź z Cytatem