Cytat:
|
Może jeszcze trzeba skasować błąd
|
Może to jakiś pomysł jest, szczególnie że potwierdzony sukcesem. Różnicę robi jednak to, że podlinkowanym poście dalej był błąd, a tu znikł po wymianie żarówki. Żarówki a i owszem mi się przepalały, ale wymiana rozwiązywała problem bez takich problemów jak opisany. Co do możliwości naprawy to najlepiej jak wypowiedzą się osoby, które tak zaglądały do BCM. Prawdopodobnie żarówka jest zasilana przez MOSFET-a i może ten padł w chwili przepalenia żarówki. W FF3 niestety nie zauważyłem potwierdzenia, że żarówka jest zasilana PWM, ale we Fieście mk7 wygląda, że może być PWM (mijania świecą mocniej niż skandynawskie), a jak PWM to bez tranzystora MOSFET się nie obejdzie. Skoro jednak Antej napisał nie pitolić wymienić, a co nieco o tym wie, to może to faktycznie najlepsza opcja, szczególnie, jak tam siedzi jakiś mało wypasiony, łatwo dostępny BCM. Ja dla świętego spokoju sprawdził bym jeszcze poza napięciem, wypełnienie i częstotliwość na zasilaniu żarówek świateł mijania po obu stronach i to porównał. Przynajmniej w moim wypadku (skandynawskie, auto).
Problem programowania albo rozwiążesz we własnym zakresie, albo piszesz na priv do, któregoś z kolegów z forum, biegłego w tych tematach, umawiacie się i mała lub większa wycieczka. Być może będą mieli pod ręką właściwy BCM, więc odpadnie problem szukania.