Temat: [Transit/Tourneo Connect 2022- ] Hałas z przednich świateł
View Single Post
Stary 29-11-2024, 00:03   #1
matus158
ford::amateur

Model: Ford Tourneo Connect Grand
Silnik: 2.0 EcoBlue 90kw A7
Rocznik: 2022
Domyślnie Hałas z przednich świateł

Cześć,
mam problem z tajemniczym buczeniem dochodzącym od przednich świateł LED w moim Fordzie Tourneo Connect 2022. To nie jest hałas LED elektroniki. Auto ma system bezkluczykowy (keyless), więc buczenie zaczyna się już, gdy tylko zbliżę się do samochodu z kluczykiem. Po lewej stronie (kierowcy) hałas jest głośniejszy niż po prawej. Wydaje mi się, że to jakiś wentylator, ale jaki? Światła w tym momencie jeszcze się nie świecą, więc nie wiem, co miałoby być wtedy chłodzone. Światła włączają się dopiero po otwarciu drzwi.

To, że buczenie występuje, to jedna sprawa. Martwi mnie jednak, że ten hałas wydaje się zbyt głośny. Może to tylko subiektywne odczucie. Niestety, ten model auta jest mało popularny, więc nie mam z czym tego porównać. W autoryzowanym serwisie Forda nawet nie podeszli do auta, żeby to sprawdzić i posłuchać. Powiedzieli tylko, że na pewno wszystko jest w porządku.

Tutaj nagrałem to telefonem: https://youtube.com/shorts/rJMOGgeYo6w

Proszę więc właścicieli Tourneo lub innego auta z funkcją keyless i może też światłami LED, czy zauważyli podobne buczenie od świateł. Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat w internecie. Z góry dziękuję!

Proszę wybaczyć mój polski, ale używam tłumacza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
matus158 jest offline   Odpowiedź z Cytatem