View Single Post
Stary 16-12-2024, 21:10   #12
norbi333
ford::professional

Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 biturbo 238 koni
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Spalanie Diesel 2.0 Ecoblue Biturbo

Cytat:
Napisał Kenobi36 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Widzę ze wszedzie podobnie. Predlift oszczedniejszy bo lzejszy, mniej ecozlomu nawalone i pewnie powershift tam siedzi.
U mnie ogólnie też srednia na poziomie 9 z calego przebiegu.
Ale do oszczędności trzeba uwzględnic jeszcze awaryjność , mój diesel ma 65 000 a już zimering poszedł w obudowie silnika, plastikowej, wiec wymiana wraz z nowa obudową i 4000 w aso poszlo.
Jeden wtrysk, tylko 1200 bo sam wymienilem więc oszczędnosci się skurczyly Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Z reszta miska olejowa tez plastikowa jednorazowa wiec przy zmianie rozrządu oba plastki ida na wymianę. Pasek mokry, nie wiem czy błędu nie popełniłem ze go nie wymienilem przy okazji.
@PeterX , jak oceniasz komfort st w stosunku do diesla ?
Edge diesel moim zdamiem swietny w trasie, silnika nie slychac ale w miescie ponizej 60 rzęzi no i wibracje mnie irytują, oraz redukcje biegów mocno czuc jak hamuje silnikiem, dlatego zastanawiam sie czy by nie wymienic na nowszego st.
Mało nim jeżdżę,ale wibracji nie zauważyłem.Diesel to zawsze będzie coś słychać,ale na ciepłym kultura pracy jest bardzo dobra. Czy mocno czuc hamowanie silnikiem to nie wiem,bo na co dzień jeżdżę hybrydą ,ale żona się nie skarży.
Obecnie przebieg około 59 tyś i jedna usterka usunięta na gwarancji