Przy okazji gwarancji, o której piszecie, to jak ktoś wyżej napisał, nie musi ona zostać udzielona.
Ale jest pewna sprawa co do reklamacji. większość hurtowni, w formularzu reklamacyjnym, ma pozycję "koszty dodatkowe". Tam mechanik wpisuje robociznę, lub inne koszta dodatkowe. Przykład, po 6 miesiącach przyjechał klient z lekko bijącą kierownicą podczas hamowania. Założone był komplet brembo. Wymiana na nowe (klient zapłacił). Tarcze wysłane na reklamację, w kosztach dodatkowych poszły klocki (nowe tarcze to nowe klocki) + robocizna. Reklamacja uznana i po temacie. Pozostaje kwestia zwrotu kosztów za robociznę. Znana, największa w Polsce sieć części motoryzacyjnych, bez wymieniania nazwy, na reklamację poszedł wahacz (wybity sworzeń). Reklamacja uznana. W kosztach dodatkowych załączony rachunek na wymianę + ustawienie zbieżności. To również uznali, ale po swoich stawkachch - całe 54 zł brutto
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Ja sprzedałem części, ja wymieniałem, to jakoś nie widzę możliwości, żebym miał klienta drugi raz za robotę liczyć.