View Single Post
Stary 18-12-2024, 14:14   #36
marekpz
ford::advanced

Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Rzeczywisty koszt wymiany sprzęgła i dwumasy 1.6EB 150KM

Przy okazji gwarancji, o której piszecie, to jak ktoś wyżej napisał, nie musi ona zostać udzielona.
Ale jest pewna sprawa co do reklamacji. większość hurtowni, w formularzu reklamacyjnym, ma pozycję "koszty dodatkowe". Tam mechanik wpisuje robociznę, lub inne koszta dodatkowe. Przykład, po 6 miesiącach przyjechał klient z lekko bijącą kierownicą podczas hamowania. Założone był komplet brembo. Wymiana na nowe (klient zapłacił). Tarcze wysłane na reklamację, w kosztach dodatkowych poszły klocki (nowe tarcze to nowe klocki) + robocizna. Reklamacja uznana i po temacie. Pozostaje kwestia zwrotu kosztów za robociznę. Znana, największa w Polsce sieć części motoryzacyjnych, bez wymieniania nazwy, na reklamację poszedł wahacz (wybity sworzeń). Reklamacja uznana. W kosztach dodatkowych załączony rachunek na wymianę + ustawienie zbieżności. To również uznali, ale po swoich stawkachch - całe 54 zł brutto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Ja sprzedałem części, ja wymieniałem, to jakoś nie widzę możliwości, żebym miał klienta drugi raz za robotę liczyć.
marekpz jest offline   Odpowiedź z Cytatem