View Single Post
Stary 18-12-2024, 22:30   #13
Kenobi36
ford::average

Model: Edge EU
Silnik: 2.0 Ecoblue.
Rocznik: 2019.
Domyślnie Odp: Spalanie Diesel 2.0 Ecoblue Biturbo

@norbi333 , jak nie czujesz wibracji w porównaiu z benzyną to więcej nie pytam ;-)
Jeszcze nie spotkałem diesla w którym bym nie czuł wibracji.
Moze ja jestem zbyt wymagąjacy i zbyt wyczulony. Dziś jeźdzìłem dwoma lexusami RX, i też jestem mocno zawiedziony. 350h przy kudze z podobnym napęden moze się schować. W zasadzie jesf cicho tylko przg spokonnej jeździe miejskiej, silnik wyje nawet przy spokojnym przyśpieszaniu 70-90. To w samochodze za taka kase pożalowali nas tłymiacych ? Dzwiek jest jak z piłg spalinowej, kuga ładnie mruczała. 500h juz calkim fajnie jeździ, silnik za to lekko słychać pidczas wo,nej jazdg a przg 140 ginie w szumach które sa mniejsze niż w Edge. Ale tez irytowaly mnie momenty kiedy silnik gasł i zapalał, a przy drlikatnym ruszaniu ze stopu tez przez sekunde ciągnie słabiej a potem lekkie szarpniecie jakby moment wzrósł dwukrotnie.Takze tak, ogolnie wylapuje jakies niedoskonałosci ale i mnie później zaczynają irytować.
W sumie to najmniej irytuje mnie jazda manualem, bo samochód sie zachowyje tak jak się tego spodziewam, choc z punku widzenia pasazerów automat zawsze będzie płunniejszy.

Ostatnio edytowane przez Kenobi36 ; 18-12-2024 o 22:57
Kenobi36 jest offline   Odpowiedź z Cytatem