Witam wszystkich, po długiej przerwie, ale znów moim głównym pojazdem stał się ford
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ze swojej strony na terenie Kielc mogę polecić serwis alternatorów Zibi-auto na Legnickiej 4 - robiłem altki w mondeo mk3 i focusie mk2 - bez problemów i nie zdzierają. Elektryk/elektronik - Lech ojciec i syn ul. Ściegiennego 107 - pomogli mi lata temu z awarią elektryczną klimy w astrze f, dwa - trzy lata temu uratowali mnie od bankructwa przy awarii silników wycieraczek w grand scenicu iii - chociaż słyszałem kilka negatywnych opinii o nich.
Ten chłopak elektryk ze Ściegiennego koło lecznicy weterynaryjnej pomógł mi z grająca syreną alarmu - od ręki odłączył ją za symboliczną kwotę, ale widać, że jest zarobiony, więc terminy na pewno długie.
Z akumulatorem jeżdżę na Chęcińską na samym końcu przed zawrotką - uczciwi, gwarancję uznają bez problemu, szybko diagnozują.
Renowację alufelg robiłem ok. 2021 r. u Kijanki na Warszawskiej. 18 cali od Mondeo St220, te ze śrubkami po obwodzie. Podjęli się, gwarancji nie dawali z uwagi na to, że śrubki są plastikowe i trzeba było je wkleić, ale ostatecznie felgi wyszły wspaniale. Wtedy wyszło ok. 1000 zł za komplet.
Teraz pytania ode mnie:
- S-max 2007 2.0 tdci 140 KM - kogo polecicie, żeby pomógł mi z głośnym buczeniem we wnętrzu przy 1800-2000 obr? Ten mechanik z Żywnego 4 jest wart odwiedzenia?
- auto j.w. - czy ktoś w naszej okolicy aktualizuje Convers+ do tych magicznych softów z wizualizacją czujników parkowania?