View Single Post
Stary 30-12-2024, 17:15   #20
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Czego mi brakuje do aktywacji pre collision

Cytat:
Napisał ogonek1989 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Czy będzie wszystko plug&play? ...
Po szybkim przyjrzeniu się produkcji z połowy grudnia 2022 (wtedy to auto było wyprodukowane...) widać, że nie było "przejściowych braków kamer IPMA"... Wszystkie auta z "sąsiednimi" VIN mają kamery IPMA zamontowane. Nie mają TCU, ale to był początek produkcji modelu poliftowego MY2023 (z Sync4) i być może wtedy jeszcze nie było dostaw odpowiednich TCU.
Tak więc ta dziwaczna kompletacja była "zamówiona" - choć kto to wymyślił nie da się dojść...

Co do kamery - nic nie będzie plug&play. Auto jest skonfigurowane "bez kamery" i trzeba je dość pracowicie przekonfigurować na "z kamerą IPMA".
ASO tego NIE JEST W STANIE ZROBIĆ. Nie ma do tego odpowiedniego oprogramowania. Tak więc trzeba będzie poszukać kogoś, kto daje radę to ogarnąć.

Jeśli to RenCar w Rybniku sprzedał to autro - to takie "konfiguracje dokładek rzeczy przez pomyłkę nie zainstalowanych w fabryce" ja im programuję od lat...
Mogę to oczywiście zrobić także bez ich pośrednictwa...

Szczegóły potrzebnej kamery IPMA poniżej. A tu link do sztuki w całkiem rozsądnej cenie - https://allegro.pl/oferta/ford-focus...cl-17078479914

Ważna uwaga - ta kamera prawie na pewno będzie miała niewłaściwy soft, więc trzeba będzie ją aktualizować softem N1BT-14F397-AB - niestety trwa to "godzinami", więc cena takiej aktualizacji nie jest zerowa...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg FF4.jpg (21.1 KB, 20 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 30-12-2024 o 17:18
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem