Temat: [C-MAX 2010-2015] Niedogrzany silnika 2.0tdci
View Single Post
Stary 03-01-2025, 16:46   #12
tomikol
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: C-MAX
Silnik: Diesel
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Niedogrzanie silnika

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Wygląda na to, że u Ciebie wskaźnik pokazuje dokładniej temperaturę i niż u mnie, ale pasuje to porównać jeszcze w wyższych temperaturach otoczenia.
Planuje tak zrobić. Dziś nie miałem takiej możliwości ale spróbuję zobaczyć w trybie serwisowym go poobserwować.

Cytat:
Napisał thesperado Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
6. Skora jakieś wnioski i pomysły są wstrzymałbym się na razie z tym termostatem, ale skonsultować to z mechanikiem z doświadczeniem przy tym aucie nie zaszkodzi.
Już jestem umówiony do mechanika za 2 tygodnie, który zajmuje się od początku moim autem. Do tego czasu będę obserwować.

Cytat:
Czy to pierwsza zima z tym autem?
Trzecia. Pierwsze symptomy pojawiły się pod koniec zeszłej "zimy". Latem wskazówka wzrastała szybko i uznałem, że wszystko jest ok.
tomikol jest offline   Odpowiedź z Cytatem