View Single Post
Stary 04-01-2025, 10:41   #12
Tomaszek90
ford::beginner

Imię: Tomek
Model: C-Max Titanium
Silnik: 1.5 Pb
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Hamulce przednie po gwałtownym hamowaniu zablokowane

Witam Panowie. Wracam z problemem blokujących hamulców. Pół roku było spokoju po regeneracji zacisków, wymianie wężyków, klocków i tarcz. Dziś problem powrócił, tzn już wczoraj,nie mogłem ruszyć na światłach. Dziś dosłownie od razu przy pierwszym hamowaniu problem wrócił, które koło nie wiem ale obstawiam ze, przód tak jak wtedy. Powiedzcie czy pompa ABS w takim wypadku do wymiany/regeneracji? Dodam że po tamtej wymianie objeździlem Holandię i Do Polski przyjechałem normalnie. Ale za każdym razem jak gaszę samochód i puszczam hamulec czy nawet jak dojeżdżałem dość światel, puszczając hamulec słychać było dźwięk puszczających hamulców jak puściłem pedał hamulca. Czy to świadczy o pompie że nie puszcza płynu dalej na układ czy co? We wtorek jestem umówiony już na oleje,rozrząd więc i hamulce dojdą. Macie jakiś pomysł co mogę zrobić samemu? Błędów na desce nie wywaliło żadnych. Jedynie wczoraj jak nie mogłem ruszyć spod świateł to migała kontrolka ABSu ale to nie wiem czy z winy hamulców czy dlatego że ślisko było na drodze.
Tomaszek90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem