Kuga polift czy RAV4 polift - hybrydy
Hello,
Właśnie myślę , który kupić, nowy z salonu. Ciężka decyzja. Obecny Mondek się sypie coraz bardziej.
Zbierałem kasę przez ostatnie 10 lat, więc zakup za gotówkę, bez leasingów i kredytów, których nie uznaję.
Musi długo wytrzymać, jakieś następne 10-12 lat. Potem ewentualnie oddam synowi jak już będzie miał prawko.
Do użytku prywatnego, 15 - 20 000 km rocznie głównie w mieście.
Chodzi głównie o niezawodność, podobno poliftowa Kuga bardzo się pod tym względem poprawiła, ale... nie ma jak tego sprawdzić bo na razie nie za bardzo ktokolwiek chce to kupować. Może alergia po kiepskim przed-lifcie i jego różnych niedoróbkach i nikt mimo wszystko nie chce ryzykować?
Ciągle mam sentyment do Forda ale...
Po drugiej stronie jest RAV4 po 2 (!) liftach.
Topowa wersja Kugi czyli Active X po rabatach cena to 190 000.
RAV znacznie droższa , musiałbym dołożyć 30 000.
Ale miałbym napęd 4x4.
Oba wystartowały w 2019 r. ale RAV sprawia wrażenie starszego auta, nie można zamówić LEDów matrycowych np.
Oba jeżdżą podobnie, na moje potrzeby OK, chociaż Kuga jakby cichsza w środku i wygodniejsze fotele.
RAV podobno kradną mocno w ciągu 5 minut dostają się do kompa przez przednie nadkole i pozamiatane. Jakaś afera jest z tym grubsza. Więc wysokie ubezpieczenie.
Waszym zdaniem - który polecacie? Tylko te 2 modele wchodzą w grę. Albo RAV albo Kuga.
Ostatnio edytowane przez Piotrek Kurten ; 04-01-2025 o 13:30
|