View Single Post
Stary 05-01-2025, 17:32   #19
benykuleczka1
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
Domyślnie Odp: Kuga polift czy RAV4 polift - hybrydy

Takie OT, dwa słowa o jakości. Miałem focusa mk1 polifta i tam w mojej ocenie naprawdę w aucie było „przytulnie”. Jakość wykonania naprawdę mi sie podobała. Dobre materiały i właściwie jak sprzedawałem wyglądał w srodku nadal zacnie. Później miałem focusa mk2 polifta i tam już był plastik fantastik. Mondeo mk4 polift też był wykonany całkiem przyzwoicie i śmiem twierdzić, że na pewno nie wygląda gorzej niż mk5 polift, gdzie mk5 to tytan a mk4 jakiś trend z pakietem gold. Kuga jakością użytych materiałów nie grzeszy niestety na tle foki czy mondka 4, ale coż, tabelki księgowym muszą się zgadzać. Dla zobrazowania jak kuga 3 przedlift została zubożona przez lata produkcji podam dwa proste przykłady. Likwidacja wyświetlaczy na pokrętłach od klimy i puste miejsca w zagłębieniach maskownic głośników, powinny być tam emblematy takie same jak na maskownicy głośnika na desce do gory pod przednią szyba. I na koniec, każdy ford jakiego miałem miał problem z korozją. Nawet mk5 ma już jakieś tak zabarwienia w niektórych miejscach od spodu auta.
benykuleczka1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem