Cytat:
Szklaną kulę załączam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dzięki, ale nie pomogła...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
A pomyślałem o łożyskach kół. Sprawdzałeś... ?
|
Ze ściąganiem bolid był na BT i bacznie obserwowałem wskazania rolek do badania hamulców: opory toczenia praktycznie takie same L i R.
Łożyska tylne dałem nowe razem z nowymi bębnami, więc tyłu bym nie podejrzewał, chociaż kto tam wie dzisiejszą jakość części... SKF (nawiasem mówiąc nowe bębny mają owalizację, co wychodzi i na rolkach i podczas hamowania ręcznym... może z czasem się dotrą...).
Przednie łożyska mam nawet zakupione, bo planowałem profilaktyczną wymianę w ramach walki z hałasem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (jest i tak spora poprawa po wymianie łożyska podpory wału), ale poległem na połączeniu zwrotnica - wahacz: pęcła nasadka udarowa T50 (?) a śruba przy sworzniu ani drgnęła... nie pomogło uprzednie namaczanie penetratorami, odrdzewiaczami i innymi wynalazkami, pobudzanie tej śruby młoteczkiem... chyba bez palnika się nie obejdzie w razie "W"