Walki ciąg dalszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Znalazłem pęknięty wężyk od sterowania EGR ale dopiero vacuometr pokazał ubytek lecz to pomogło tylko w że auto trochę lepiej jedzie. Spalanie nie spadło. Katalizator sprawdzony i drożny. Zaworki sterowania podciśnieniem wymienione na początku były jako pierwsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Klapy wychodzi na to że są tylko górne i działają. Teraz to spalanie i wolne obroty jeszcze pozostały. Przy okazji dostrzegłem że pompa wody kwalifikuje się do wymiany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jeszcze pytanie czy spotkał się ktoś z błędem przepustnicy ? Bo chyba wkluczyłem większość zagadek i nadal jest objaw ten sam a przypominam sobie że identycznie auto z grupy VAG się zachowywało przy awarii przepustnicy, również bez błędu lecz nie udało się poprawnie przeprowadzić adaptacji ? Czy może da się ja sprawdzić jakoś na "stole" ?