Cytat:
|
...Szczerze w tym momencie już mi sie odechciało pisać co kolwiek... dam sobie radę, Pozdrawiam.
|
I to jest słuszna decyzja.
Przynajmniej inni nie będą mieli "fachowych" podpowiedzi o jakichś klonowaniach itp....
Za dużo już widziałem takich aut po tego typu "fachowcach"...
Generalnie auto "pierwotnie" do ogarnięcia w godzinę a po takich grzebaczach potem siedzi się i człowiek zachodzi w głowę "co takiemu gościowi w duszy grało, że takich głupot tu nawyprawiał".
BTW - co do "nie mam starego" - dokładnie WSZYTKO co potrzebne jest na serwerach Forda dostępne bez problemu... Jeśli wątek zaczynał by się "po bożemu" standardowym pytaniem: "mam Kugę 2017 VIN ... potrzebuję wiedzieć jaki był w niej BCM i co tam jeszcze" - to można by było normalnie WSZYSTKO podpowiedzieć.
Ale po takich "wynurzeniach" jak w pierwszym poście - to tylko "zrzut ze schodów" bo inni będą mieli wodę z mózgu i pokazaną ścieżkę prosto w krzaki!
Dla przykładu - RCM w Kudze MK2 (Europa) NIE WYMAGA ŻADNEGO WGRYWANIA EEPROMU! Crasha kasuje się komputerem w minutę, konfigurację wgrywa z serwera Forda w minutę. Kalibruje niezbędne czujniki w minutę. Razem 3 minuty na temat RCM... Pomijam montaż.