Chyba nikt nie przeczytał co chłopak chce z autem robić:
1. Jazda głównie po mieście - jeżdżąc w po mieście i kilka razy razy w roku w góry żadnej różnicy w prowadzeniu nikt nie zauważy.
2. Jeźdżąc po mieście różnicy w wyciszeniu też praktycznie się nie zauważy bo w Ravce się robi głośniej dopiero przy prędkościach autostradowych
3. Tak, kradną dużo częściej i dodatkowe zabezpieczenie to obowiązek po wyjechaniu z salonu - głównie dla baterii, części są g... warte. Niby Toyota twierdzi że przez CAN już nie można odpalić ale praktyka mówi co innego więc trzeba się zabezpieczyć.
4. Mam 6 letnią Mazdę 3, prawie 2 letnią Ravkę - żadna nie jest bardziej zardzewiała w żaden sposób niż kilku letni passat sąsiada. Oczywiście wielu powie że trzeba wyłożyć 5 koła na zabezpieczenie - podobnie jak wielu powie że trzeba wyłożyć 15 koła i okleić folią. Jedno i drugie daje plus 5 do samopoczucia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
5. Napęd - Toyota zjadła zęby na hybrydach, napęd jest dopracowany do bólu bezawaryjnie. Ford wsadził hybrydę do swoich modeli bo taka moda ale wystarczy poczytać co się działo na początku z Kugą w hybrydzie - usterka za usterką. Czy to poprawiono? Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie.
6. Czy warto płacić za PHEV? W mojej prywatnej opinii nigdy nie kupię plugina bo uważam że powstały wyłącznie po to żeby nie płacić kar za emisję. Z wyjątkami, większość użytkowników pluginów (ankiety w wielu krajach EU) nie ma czasu albo gdzie ładować i jeździ głównie na benzynie. Mam HEV i jestem mega zadowolony. W lecie po Krakowie 5.5, w zimie 6.5 - bez żadnego eco drivingu.
7.Czy bym ponownie wziął Ravkę - tak, ale też tylko w wersji Executive. Jest przepaść w wykończeniu między tą wersją a podstawową.
8. Weź pod uwage że w tym roku ma być premiera nowej RAV4 - teraz wybitnie zły czas na kupowanie nowej. Albo poczekać do 3 kwartału na nową albo poczekać do 3 kwartału jak obecne będą w dużo lepszych promocjach