Cytat:
|
Chyba nikt nie przeczytał co chłopak chce z autem robić:
5. Napęd - Toyota zjadła zęby na hybrydach, napęd jest dopracowany do bólu bezawaryjnie. Ford wsadził hybrydę do swoich modeli bo taka moda ale wystarczy poczytać co się działo na początku z Kugą w hybrydzie - usterka za usterką. Czy to poprawiono? Jeden rabin powie tak, inny rabin powie nie.
|
Ford robi hybrydy od 20 lat. Przed Kuga byl Escape, Cmax, Fusion/Mondeo. Śmigaja od wielu lat i zbieraja bardzo dobre opinie. Sam mam Cmaxa w hybrydzie z 2017r.
Aktualna Kuga byla juz projektowana od podstaw z uwzglednieniem bycia hybryda.
Usterka za Usterka w hybrydach Kugi? Pierwsze slysze a troche sie interesuje tematem bo rozwazam Kuge w PHEV jako nastepne auto...
Cytat:
|
6. Czy warto płacić za PHEV? W mojej prywatnej opinii nigdy nie kupię plugina bo uważam że powstały wyłącznie po to żeby nie płacić kar za emisję. Z wyjątkami, większość użytkowników pluginów (ankiety w wielu krajach EU) nie ma czasu albo gdzie ładować i jeździ głównie na benzynie. Mam HEV i jestem mega zadowolony. W lecie po Krakowie 5.5, w zimie 6.5 - bez żadnego eco drivingu.
|
Jak masz fotowolaike lub inne zrodlo taniego pradu i jezdzic glownie po miescie to PHEV jest turbo dobra opcja. Na codzien smigasz jak elektrykiem, a w trasy jak zwykla hybryda.
Cytat:
|
8. Weź pod uwage że w tym roku ma być premiera nowej RAV4 - teraz wybitnie zły czas na kupowanie nowej. Albo poczekać do 3 kwartału na nową albo poczekać do 3 kwartału jak obecne będą w dużo lepszych promocjach
|
jestes przekonany ze nowy model juz teraz bedzie? Lifting byl dopiero co - bodajze w 2023 lub nawet 2024?