View Single Post
Stary 10-01-2025, 14:17   #13
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Jakie auto do sporadycznej jazdy- może Focus MK3 1.0 Ecoboost?

Cytat:
Napisał tomao Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie nic nie ma, inny silnik, inny samochód.
Okay, chodziło o wiadomość powyżej od "kumpel Fordzika" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wybaczcie jeżeli to są banalne pytania ale czy taki wolnossący nawet do miasta nie będzie zbyt słaby w przyspieszeniu? Nie chodzi mi nawet o przyjemność jazdy a raczej bezpieczeństwo - w sytuacji gdybym na przykład chciał szybko włączyć się do ruchu przed kimś czy wyprzedzić. Boję się, że wcisnę pedał gazu w podłogę, a auto nadal będzie stało w miejscu. Nie ukrywam, że trochę tak się czułem przy tym Focusie Mk2 1.6 100KM, którym jechałem. Inna sprawa, że mogły być tam również jakieś usterki w silniku i to przez to tak się nie mógł zebrać.
Dużo jeździłem Skodą Octavią 1.9 TDI 2004 od ojca i przyznaję, że z tym przyspieszeniem po prostu czułem się bezpiecznie. Oczywiście wiem, że to zupełnie inny silnik i zastosowanie. Dzielę się po prostu moimi wrażeniami z jazdy.

Cytat:
Napisał kln1920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W mk3 1.0 to śmietnik w skrócie
Precyzując, masz na myśli ten ecoboost 1.0, tak?

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 10-01-2025 o 14:20
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem