Wstrzymywałem się żeby odpisać dopóki temat nie będzie przeniesiony/utworzony od nowa.
(bo ja w pracy zazwyczaj cały dział przeglądam na bieżąco i mi się zdarza nudzić).
Focus MK3 1.0 EcoBoost? W życiu bym nie brał, chyba że masz od jakiegoś wariata/maniaka który co 5000 km robi zmianę oleju a co 40 000 zmienia pasek.
Jak inaczej można wytłumaczyć jeden z największych bubli motoryzacyjnych.
Na współę chyba z 1.2 Puretech (też na mokrym pasku) który co dziwne robi dokładnie to samo co Fordowski "silnik roku".
1.0 EcoBoost został silnikiem roku.. tak.. ten sam silnik który jest (nie wiem czy wciąż jest. dzisiaj z ciekawości niechcący trafiłem na stronę Forda i zauważyłem spore zmiany więc nie zdziwię się jak mój wpis może być nieaktualny) lub był dostępny w sklepie internetowym aby go sobie zamówić.
Tak - mogłeś sobie normalnie dodać do koszyka 1.0L EcoBoosta i zamówić online.
Potem podjeżdżasz czymkolwiek (rowerem z przyczepką), bierzesz silnik i jedziesz do mechanika wstawić nowy, bo naprawa zapchanego smoka i kanalików będzie kosztować więcej niż wyrzucenie uszkodzonego i wstawienie nowego silnika.
Choć - znając że w Polsce są tacy co się uprą, to zapewne ktoś to naprawia.
Czy sypią się jeden po drugim?
Hmm... no większość tak. Przynajmniej tak jest w UK gdzie spora część samochodów (w szczególności wśród normalnych Kowalskich/Smithów/Mohammedów) to jeżdżą tylko i wyłącznie od tzw. minor service do major service, potem znowu minor service i najlepiej z MOT
(już tłumaczę. Service to tzw. serwis auta. coroczny. olej, filtry, czasami świece. a od czasu do czasu nawet hamulce czy opony. MOT to przegląd. Więc Anglicy jeżdżą autami i raz do roku oddają mechanikowi żeby zrobił serwis olejowo-filtrowy + przegląd)
Tak więc taki typowy angielski Kowalski to uważa, że jeśli producent przewidział że olej ma być zmieniany co roku czy 20 000 km, to będzie jechał na tym samym oleju 19 999 km i 364 dni. Taki Sknerus McKwacz.
Po kilku latach okazuje się, że zapala się magiczna kontrolka Dżina Alladyna i ukochany ekonomiczny EcoBoost idzie do serwisu.
Na Facebookowych grupach czy na Redditcie pojawia się nagle sporo wpisów z "wyzwiskami" że serwis to chce go na pewno oszukać i "który garaż polecają".
Próba wytłumaczenia, że to nie wina mechaników a wina Forda spotyka się zazwyczaj z wyzwiskami w stronę tych, co mówią prawdę, bo pewnie jesteś "biedak, nigdy Cię nie było stać na tego Focusa Titanium" i jak śmiesz obrażać go że kupił coś, co miało już wbudowaną wadę fabryczną.
Więc tak to mniej więcej wygląda u mnie.
Co ciekawe, chyba 2 miesiące temu widziałem że pojawił się chyba zbiorowy pozew przeciwko koncernowi Forda. Właśnie za ten silnik. I chyba nawet go wygrali i chyba nawet był zwrot kosztów za wymianę silnika.
Ale to musiałbym grzebać aby to odnaleźć (myślę, że spokojnie znajdziesz sam)
Wspominałeś 2.0 automat ze Stanów.
A tu też jest zabawnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo o ilę dobrze kojarzę, to oni mają właśnie bardzo specyficzny model i tam chyba jest pięcio-biegowy automat? (proszę mnie poprawić jeśli się mylę).
Powiem tak.
Nie ma dnia żeby u mnie na "feedzie" (tablicy) nie widzieć kolejnego Focusa który wyświetla informację że właśnie został trupem.
A dlaczego trupem? Bo jest ze stanów, jest to silnik 2.0, jest to automat i właśnie padła skrzynia.
Wiesz jaka jest przyszłość tego auta?
Idzie albo na żyletki, albo jest "łatany" na tyle aby go jak najszybciej obchnąć.
Jak go ktoś z Europy ściąga, to jeszcze lepiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Najlepiej jakby pojeździł tak z 1000km bez żadnych oznak że tam wszystko (w transmisji) jest do zrobienia.
Ot.. taka sytuacja.
I wiesz co? Ja się nie dziwię, że potem mamy na forum takich co kupili coś "tanio" a potem płacz że czemu to nie działa.
Nie dziwię się. Bo dziwnym trafem Ty zacząłeś właśnie od dwóch (z trzech) modeli silników które są pewnego rodzaju "minami".
Jak to możliwe? Czyżby cena była dobra? Bo wyposażenie lepsze? Bo odpicowane, nabłyszczone a sprzedawca zarzeka się że stan igła i "patrz pan ile pieczątek serwisowych, ktoś dbał co nie?"
Nie ma czegoś takiego jak okazje.
Są tylko szczęśliwi kupujący i jeszcze szczęśliwsi sprzedający.
Tymczasem właśnie te egzemplarze, gdzie ktoś wkłada naprawdę sporo pieniędzy, są zazwyczaj omijane szerokim łukiem.
Nie dość że taki egzemplarz na rynku jest w górnych widełkach cenowych (a patrz pan jaki zużyty), to jeszcze jak ktoś powie Ci ile w nim robił, ile w niego wsadził i ile rzeczy się popsuło ale je naprawił, to brzmi jak auto "horror" czyż nie?
A smutnym jest to, że to niestety Focus MK3. Auto w którym czuć ile było oszczędzane (przez dział księgowości) i że to nie jest auto które miało przetrwać pokolenia za pokoleniem.
Ja nawet u siebie na ulicach widzę, że spotkać zadbanego Focusa MK3 to już "coraz rzadziej" to występuje.
Większość które widzę, to są to już "auta aby je wykończyć".
To widać. Często już lakier wyjechany, wgniotki, jakieś obcierki, lampy już tak zaśniedziałe że ledwo świecą, koniecznie już widać że wiszą uszczelki od drzwi (standard w Fordzie od 2009 roku). Do tego złuszczony znaczek na klapie, zaparowane szyby bo do bagażnika jak nic leci woda (hatchback i kombi).
Można wyliczać i wyliczać.
Tylko tak jak mówię, widać że te auta powoli kończą swój żywot (w Anglii).
Zostały mocno wyparte przez facelifty (tych jeszcze sporo jeździ), ale i tak na drogach więcej MK4 niż MK3 i MK3FL razem.
Aby Ci doradzić....
Chcesz spokoju? To szukaj zadbanego egzemplarza. Aby taki egzemplarz znaleźć, to trzeba wiedzieć jak szukać i na co zwracać uwagę.
jaki silnik Ci polecić? 1.6 benzyna bez turbo myślę że będzie mniej awaryjna.
Nawet Focus z 1.6 dieslem nie jest taki zły.
Ale.. unikałbym jak ognia 1.0 Ecoboosta. 2.0 automat z USA i jeśli nie wiem jak kupić Focusa, to raczej nie brałbym 1.6 ecoboosta bo to też auto specjalnej troski (wiem.. bo mam... może kiedyś umrzę to przynajmniej pożegnam go z honorami.. albo z ulgą).
Proszę bardzo.
Masz esej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.