Dzięki za esej - rzeczowo i na temat! Po kolei:
Cytat:
|
Nie dziwię się. Bo dziwnym trafem Ty zacząłeś właśnie od dwóch (z trzech) modeli silników które są pewnego rodzaju "minami".
|
Akurat tutaj od razu mi się czerwona lampka zapaliła w głowie bo jednak pojemność niewielka, a moc stosunkowo wysoka. I słowa ojca: "pewnie będzie wyżyłowany".
Natomiast rozważałem go pod kątem właśnie tego, że ta benzyna jest uturbiona. Liczyłem, że może trochę lepiej będzie się to zbierać.
Ten 2.0 tak samo wydawał mi się podejrzany - ot chociażby dlatego, że nie mogłem znaleźć opinii o nim na autocentrum - ba! w ogóle go tam nie ma w polu wyboru
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
ile w niego wsadził i ile rzeczy się popsuło ale je naprawił, to brzmi jak auto "horror" czyż nie?
|
Akurat ja przede wszystkim patrzyłem i pytałem co kiedy było robione. Jak ktoś pokazywał całą listę napraw to właśnie się cieszyłem bo wiedziałem, że wszystko było na bieżąco robione.
Cytat:
|
Nawet Focus z 1.6 dieslem nie jest taki zły.
|
No tutaj właśnie odpada bo będę jeździł głównie po mieście i dodatkowo dochodzą obostrzenia od strefy czystego transportu (między innymi, że w 2025 diesle muszą spełniać euro6, a w 2030 roku euro6dt).
Nie ukrywam, że ostudziłeś trochę mój entuzjazm do MK3. A jak to wygląda w Fiestach? Bo Focusy już za duże do miasta na dwie osoby (chyba?). Albo w ogóle właśnie w innych samochodach w tej klasie cenowej? Możecie zaproponować jakieś inne autko spełniające moje oczekiwania? Hatchback / liftback.