View Single Post
Stary 11-01-2025, 00:16   #34
menen2
ford::advanced

Imię: Konrad
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DW10F 180 ogierów
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy

Odnośnie awarii, zależy co klęknie. Jak turbo to 2 tysiące na rok może być mało. Generalnie widzę, że masz wszystko policzone, mniej więcej. Wydaje mi si,e, że utrata wartości będzie większa, no ale to moje gdybanie. Mimo wszystko, widzę że wszystko dosc dobrze przemyślałeś. Co do dywagacji jaki silnik i czemu nie taki. Pamiętaj że najbardziej pancerny silnik można zajechać i najgorszy silnik może okazać się zaskakująco wytrzymały. Problemem samochodów używanych zawsze jest poprzedni wlaściciel. Nie ma wyjątków. Można trafić dobrze. Można trafić tragicznie. Dopóki nie kupisz w zasadzie nie wiesz czy kupujesz przypudrowanego trupa i się dałeś nabrać czy nsochod jest całkiem ładny. Możesz jedynie minimalizować ryzyko.
Sadzac po tak restrykcyjnych zasadach SCT, jesteś z Krakowa choć mogę się mylić. Jak tam z parkingiem wygląda? Mimo wszystko, sam na twoim miejscu wziąłbym pod uwagę diesla. Natomiast to jestem ja. Zastanów się nad jakimś golfem/octavia w 1.4TSI jak ktoś już wcześniej powiedział, jedyny warunek to jednostki po poprawie. Jesli chodzi o fokę, to nie licząc wersji st czy rs to w generacji mk3 nie było dobrych uturbionych benzyn. No i osobiście, zastanowiłbym się nad Mazda 3, nawet sprowadzona ze stanów pod warunkiem braku korozji, choć tam nie ma turbo benzyn, chyba że ze stanów. Jakiś czas temu była taka nawet na OtoMoto. Te mazdowskie silniki z tego co słyszałem są dość udane, jednak przez brak turbo jedzie się tym inaczej, bardziej mocą niż momentem.
menen2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem