Owszem, Kraków.
Parking w centrum jest udręką, wiadomo, ale od jazdy do centrum mam właśnie komunikację czy ubery. W miejscu gdzie ja mam blok to podobno jest problem z ogólnodostępnym parkingiem. Ja na szczęście mam już wykupione miejsce garażowe w hali (to był wymóg od dewelopera), ale dobrze, że o tym wspominasz. Jeżeli wynająćby miejsce parkingowe za 200 zł / 300 zł miesięcznie to od razu od razu cena Traficara obniża się o 12 / 18 tysięcy co daje wtedy koszty 38800 dla własnego samochodu i 43500 dla Traficara.
Czyli pojedynek znacznie bardziej wyrównany. Zaważyć tutaj mogą nieprzewidywalne rzeczy - większa naprawa samochodu, brak chętnych na wynajem samochodu, jeżdżenie pod blokiem żeby znaleźć miejsce (bo sytuacji gdy wynajmowałbym moje prywatne miejsce), a nawet mandat za zaprakowanie Traficara na zakazie. Traficar z tego co kojarzę blokuje również wyjazdy za granicę no i wszędzie liczyłem, że maksymalna wycieczka będzie trwała 24h. Chcąc pojechać do domu rodzinnego np. na dwa dni czy chociażby do Zakopanego na 3 dni to te opłaty za wynajem mocno wzrastają. No i zawsze muszę liczyć na to, że Traficar będzie stał zaraz pod moim blokiem - trochę nierealne.
Ergo, sądzę, że co by się z tym autem nie działo to lepiej będzie mieć własne niż carsharing. Ot nawet ze względów wygody - przyjeżdżasz po zakupach do hali garażowej, na Twoje zarezerwowane miejsce i suchą stopą idziesz do windy, a potem do mieszkania. W szczególności będę to doceniał w deszczowe, listopadowe wieczory
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Diesel do Krakowa - no obawiam się, że będzie problematyczny przez własnie SCT i to, że jednak moje przejazdy są krótkie więc nawet nie zdążę go przepalić. Od sklepu do sklepu, do kina, na basen, siłownię i z powrotem do mieszkania. Dużo małych odcinków. Zdaję sobie sprawę, że jednak jak będę miał samochód to znacznie częściej będę jeździł i pewnie też znacznie dalej.
Nie upieram się na to turbo. Przeboleję mniejszy moment obrotowy kosztem tańszych / rzadszych napraw, jednak chciałbym po prostu czuć się bezpieczine w tym aucie. Objeżdżając Focusa MK2 1.6 100KM miałem 90 km/h na autostradzie. Chciałem przyspieszyć i wyprzedzić auto z prawego pasa. O jak się zaskoczyłem kiedy okazało się, że pomimo buta w ziemi auto praktycznie dalej jechało z taką samą prędkością...