Owszem, auto to zdecydowana wygoda. W szczególności w połączeniu z parkingiem podziemnym - dlatego też ucieszyłem się, że mam miejsce w hali, blisko windy i mojej komórki lokatorskiej.
Cytat:
|
ciekawe czy taki cwaniak co Ci radzi nie mieć auta mógłby go nie mieć chociaż miesiąc.
|
Pełna zgoda. U mnie w rodzinie też tata ciągle mówi, że "po co Ci auto do Krakowa. Auto tylko generuje koszty!", ale gdy po prostu spytałem ile razy dzisiaj jechał samochodem i dlaczego nie poszedł tam na nogach albo nie pojechał autobusem to jednak zmienił trochę narrację
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Carsharing jest fajny jak faktycznie jeździsz dwa razy na rok. Albo przykładowo, jak chcesz przewieźć coś dużego (więc bierzesz Dacie Dokker / Renault Express / Renault Master) czy jak wyjątkowo potrzebujesz drugiego auta bo na przykład jedno u mechanika.
Próbowałem przeliczyć to na jazdę Uberami / BlaBlaCar, ale tutaj zawsze problem jest taki, że nie wiesz co Ci przyjedzie. Potrzebujesz pojechać po bułki? Przyjeżdża Mondeo w kombi. Chcesz zawieźć walizkę do naprawy? Yaris z wypchanym bagażnikiem.
Dzięki! Jest tylko jedna Fiesta ST więc trochę inny budżet, ale będę obserwował.
Cytat:
|
Bierz świeża fieste polifta 1.2 lub 1.4 16V.
|
Jak rozumiem chodziło o 1.25, tak? Okay, zanotowałem.
A te 1.6 i 1.6 Ti-VCT? One są nietrwałe czy za drogie / rzadkie?
Cytat:
|
Wiekowo, poniżej FF3 nie schodź, nie ogarniesz starego auta samemu.
|
Tutaj właśnie też się obawiam. W Krakowie mieszkam sam. Nie mam tutaj nikogo, kto zna się na samochodach.