View Single Post
Stary 13-01-2025, 19:54   #1
szmitek77
ford::amateur

Imię: Adrian
Model: Ford Fokus
Silnik: 1.8
Rocznik: 2007
Domyślnie uszczelka miski oleju skrzyni automatycznej

Witam, trochę z mojej winy bo zupełnie wyleciało mi z głowy ze ostatnim razem wymieniałem olej w skrzyni automatycznej jak miałem 50 tyś , a więc - aktualnie mam 126 tys przejechane i chciałem wymienić olej w skrzyni automatycznej I pojechałem do mechanika , na drugi dzień dzwonie czy już wszystko w porządku a on mi mówi że mam prawdopodobnie uszkodzoną uszczelke [/LIST]w misce skrzyni biegów ( nie wymienił mi dalej tego oleju bo nie mialo to sensu ), że jak będzie mieć czas to poszuka czy wgl coś takiego znajdzie do mojego auta..... oddał mi auto a teraz nie odpisuje jak się pytam jak działania , ani nie chce auto ruszać bo wiadomo zatrze tą skrzynie ... dodam że nie było wycieków żadnych jak auto stało na parkingu . dodatkowo szarpie mi jedynka i dwójka także juz powoli coś się tam dzieje
.. Macie jakieś doświadczenia z takim przypadkiem ? co robić czy czekać aż jaśny pan się odezwie czy wzywać lawetę i do innego mechanika... ( pokazywał mi zdjęcia i faktycznie na obudowie widać ślady oleju ) ford modeo 2017 r 2.0 150 kw .pozdrawiam
szmitek77 jest offline   Odpowiedź z Cytatem