Cytat:
|
bardzo ważna jest siła nacisku na pedał hamulca mierzona dekaniutonach (daN).
|
Z tym, że tego nikt nie mierzy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nie - czekaj... raz w życiu ojcu diagnosta zmierzył siłę nacisku na pedał hamulca
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale to tylko dlatego, że w tym dniu stacja była wizytowana przez dwóch panów ze starostwa? Z UDT? BT trwało ponad godzinę...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Pierwszy raz w życiu czytam, że problemem jest, że auto za mocno hamuje.
|
Człowiek (kobieta też
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) całe życie się uczy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:
Cytat:
|
moje też słabo dość hamowały i jak wymieniłem klocki/tarcze z płynem to też nagle auto porządnie hamuje na "dotyk". a nie że miętosimy pedał i auto dopiero zacznie hamować.
|
Co jednak wnosi wymiana płynu hamulcowego? Poza przypadkiem oczywistym, czyli jego zagotowanie - to rozumiem. Ale w zwykłej emeryckiej jeździe, gdzie większość hamowania wykonuje silnik? (poparte statystykami: dopóki tylko ja powoziłem, to średnie zużycie długookresowe było niższe o ~ 0,3 litra niż teraz, gdy młodzież daje w palnik tylko po to, by zaraz hamować...).
Pytam teraz w kontekście drugiego bolidu: co zrobić, żeby pedał łapał wyżej?
Przebieg symboliczny, tarcze bez zarzutu, klocki mają po ok. 8mm, tylko - jak to ująłeś - trzeba dusić i miętosić pedała
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:...
Może jednak zacznę od wymiany płynu?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jeśli to nie pomoże, to?