Cytat:
|
Czyli zakłóciłeś zasilanie serwa, przez co nie spełnia ono swojej funkcji i pedał jest twardszy.
|
Moje doświadczenia, jeśli chodzi o serwo, nie są zbyt bogate. Raz zdarzyło się, że dokonałem pewnych modyfikacji, które obejmowały pompę hamulcową z tłoczkami 22,222mm zamiast 20, tarcze wentylowane 240mm zamiast litych 227, zaciski z tłoczkami 54mm zamiast nie pamiętam, ile
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i wreszcie serwo 8,25" zamiast 6".
Ale ja nie o tym chciałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.: otóż z czego wynika twardość pedału przy niedziałającym serwie? Układ hamulcowy, jako całość, czyli zaciski + pompa + serwo?
Na nieco kiepskiej ilustracji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. widzimy wewnątrz serwa sprężynę po stronie podciśnienia. Przyjmując dla uproszczenia stałe podciśnienie (np. wolne obroty) - działanie serwa wyostrzy się w przypadku, gdy ta sprężyna pęcnie?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.