View Single Post
Stary 21-01-2025, 09:09   #153
maxxam97
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Opinie o Focusie MK3 1.0 Ecoboost - do sporadycznej jazdy

Owszem, ciągle zaznaczam, że nie potrzebuje z wysokimi osiągami bo i tak nie jeżdżę szybko, a jedynie uwaga do bezpiecznej jazdy czego kompletnie nie czułem w FF2 100km (skoro już się powolujesz na ten post).
Cytat:
Napisał maxxam97 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wybaczcie jeżeli to są banalne pytania ale czy taki wolnossący nawet do miasta nie będzie zbyt słaby w przyspieszeniu? Nie chodzi mi nawet o przyjemność jazdy a raczej bezpieczeństwo - w sytuacji gdybym na przykład chciał szybko włączyć się do ruchu przed kimś czy wyprzedzić. Boję się, że wcisnę pedał gazu w podłogę, a auto nadal będzie stało w miejscu. Nie ukrywam, że trochę tak się czułem przy tym Focusie Mk2 1.6 100KM, którym jechałem.
Dlaczego diesel nie? Bo zamierzam robić małe przebiegi i mieszam w strefie czystego powietrza.
Jak więc wysnułeś swoje wnioski, że zamierzam "szaleć na drodze" na podstawie tego, że chce mieć poczucie bezpieczeństwa za kierownicą - w tym jeżeli trzeba to móc włączyć się szybciej do ruchu czy bezpiecznie wyprzedzić oraz mam zamiar jeździć niewiele w mieście gdzie Diesle są w znacznie gorszej sytuacji niż benzyny?
Bo chyba ja nie widzę powiązania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W Krakowie są traficary Renault V 1.0 Tce. Przejadę się dzisiaj i zobaczę jak tym się jeździ. Pamiętam, że jeździłem jakieś 4 lata temu takim autem z Traficara tylko nie mam pojęcia czy to była 4 czy już 5. Tak czy tak, jazda była bardzo przyjemna.

Ostatnio edytowane przez maxxam97 ; 21-01-2025 o 10:33
maxxam97 jest offline   Odpowiedź z Cytatem