Witam
Miałem problem z aktywną żaluzją wentylatora oraz kod błędu U0284 - utrata łączności z modułem A aktywnej przesłony kraty wlotu powietrza. Dodatkowo wentylator po chwili od odpalenia pracował na dużym biegu auto normalnie jeździło.Według informacji które znalazłem w sieci problem z wtyczką ruchomej żaluzji. Dostałem się do niej okazało się, że jeden z przewodów wyglądało jakby nie łączył. Po wpięciu na krótko przewodów żaluzja zadziałała po odpaleniu auta wszystko było ok. Po złożeniu wtyczki na gotowo odpaliłem auto, które po chwili zaczęło nierównomiernie pracować i zgasło. Pojawił się symbol kluczyk na zegarach. Po podpięciu forscana pojawiły się nowe błędy, których wcześniej nie było:
PCM P0380:11-27
kod P0380-obwód A świecy żarowej/elementu grzejnego
Dodatkowe symptomy usterki:
- obwód zwarty do masy
PCM P06DB:11-27
kod P06DB-niska wartość sygnału w obwodzie sterującym ciśnieniem oleju silnikowego
- obwód zwarty do masy
PCM P0251:11-27
kod P0251-obwód A regulacji dawki paliwa przez pompę wtryskową
- obwód zwarty do masy
myślę że nastąpiło zwarcie we wtyczce żaluzji wentylatora jej ponowne rozebranie i złożenie oraz usunięcie błędów nie pomogło auto odpala ale nie równo pracuje i wywala te błędy o których pisałem nie wiem co dalej zrobić proszę o pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Z góry dziękuje za wszelkie porady.