View Single Post
Stary 25-01-2025, 02:12   #1
swrx
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: Mondeo MKV
Silnik: Ecoboost 1.5 160hp
Rocznik: 2016
Exclamation SYNC3 migające podświetlanie i dotyk działający od czasu do czasu.

Hej wszystkim. Mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jeden specjalista, który pomoże rozwiązać mój problem z wyświetlaczem SYNC3 w Fordzie Mondeo MK5 2016.

Po uruchomieniu auta wyświetlacz SYNCa miga (albo raczej podświetlanie wyświetlacza) podobnie jak na tym filmie z yt. Dotyk raz działa, raz nie działa, nie zauważyłem od czego jest to zależne. Również czasami, po przejechaniu jakiegoś odcinka trasy, na pewno gdy auto uruchomione jest dłuższy czas ~30 min, wyświetlacz + dotyk potrafi się załączyć i działać świetnie, jakby nigdy nie sprawiał problemów. Jak już ekran jest włączony nie stwierdzam nieregularnego podświetlania (nawiązuję do załączonego filmu). Po ponownym uruchomieniu auta problem znów się pojawia. Ekran miga w każdym przypadku, niezależnie od ustawień Dzień/Noc/Auto i jasności podświetlenia.

Wiem, że w aucie był wymieniany SYNC2 na SYNC3 - w ASO (gdzieś miałem od tego fakturę od poprzedniego właściciela)

Problem zaczął się w podobnym czasie jak padł/padał mi akumulator, w tej chwili aku jest wymieniony na nowy. Raczej nie powinno to mieć wpływu aleee... był mróz -2 przez kilka dnia a auto nie garażowane i nie odpalane, wtedy aku się całkowicie rozładował (jednakże problem z Sync wystąpił 2 dni wcześniej)

Jeszcze nie wyciągałem ekranu z auta, więc póki co to podam to mam:
Sync w wersji 3.0
ESN: LV6N00KB
VIN: WF0EXXWPCEGK32891

Na drugim filmie od tego samego użytkownika sugeruje on, że prawdopodobnie wymiana samej jednej przepalonej diody mogłaby naprawić synca... ale tego się nie dowiem, bo on z 2 SYNCów zrobił jeden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja póki co nie mam dawcy, ale też wolałbym "pogrzebać" w elektronice, jakieś tam zdolności manualne posiadam i lutownicze również.

Może ktoś zetknął się z podobnym tematem i jest w stanie coś doradzić zanim zacznę "grzebać" w elektronice.
swrx jest offline   Odpowiedź z Cytatem