Ok jasne rozumiem. Jako ze dostalem kabelek i podlaczylem pod auto to udalo mi sie polaczyc bez problemu z PCM - wszystko zczytal bez problemu. Mialem troche bledow w DTC :
P193B
P1936
P1935
P1622
U0155
Usunalem, wyjalem kabel i kluczyk. Ponownie wlazylem i odpalil bez problemu. Podlaczylem kabel - 0 bledow. I teraz zastanawia mnie czy :
1. Szczescie glupiego
2. Teraz usuniecie tych bledow pomoglo? ( chociaz pewnie to stare beldy byly , i zyje marzeniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
3. Skoro bez problemu polaczyl sie z PCM moge zalozyc ze nie jest on 'upieczony'?
4. Mechanik chce zabrac auto na holu do siebie i dopiero sprawdzac ale teraz to loteria bo znajac zycie - jemu bedzie dzialac
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W PCM - napiecie aku przed startem wynosilo 12,25 a po 14,45 wiec chyba ok od strony akumulatora. Zobacze jutro jak postoi te 12 godzin na dworze czy znowu mnie zaskoczy czy juz nie.
Dzieki za pomoc
P.S Auto ma 61 000 km od nowosci i to 100% pewny przebieg. Odziediczylem je i teraz robi psikusy