Temat: [Transit/Tourneo Connect 2022- ] aktualizacja map nawigacji
View Single Post
Stary 28-01-2025, 09:23   #10
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: HOTSPOT i aktualizacja map nawigacji

Cytat:
Napisał balagan998 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Po pierwsze Ford twierdzi że nie mam opcji HOTSPOT w aucie , natomiast mam taką opcję i dodatkowo łączę się z moją siecią i pokazuje polączono, pokazuje prędkość łącza(bardzo niska) i niestety strony ładują się i ładują i nic się nie dzieje... Nadmienię, że w aucie jest e-sim z aktywnym modemem FordPass. Sprawdzałem i każdy inny telefon łączy się poprzez hotspot ale niestety żadna strona nie chce się wczytać.(Błąd zbyt długiego wczytywania)...
To jest trochę tak jak by Kolega dostał w prezencie SZKLANKĘ z napisem "Johny Walker" a potem żalił się naokoło "..ale jak to - próbuję się napić a w szklance jest pusto... Bezczelność!...".

TCU (czyli "modem"...) z opcją 'hotspot' TO JEDNO a usługa transmisji danych TO DRUGIE.
Ford ma rację - Kolega NIE MA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH.
Zresztą wątpię czy obecnie to można w ogóle wykupić...

Onegdaj by mieć transmisję, trzeba było przejść żmudny proces rejestracji w Plusie i dostawało się kilka giga transferu "na dzień dobry" a potem absurdanie drogi abonament nijak się mający do abonamentów na telefon.

Opisałem to ze trzy lata temu w dziale Kugi na przykładzie uruchomienia transmisji danych w Escape mojej córki po wymianie TCU na eurpejskie.

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 28-01-2025 o 14:28
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem