View Single Post
Stary 28-01-2025, 20:39   #84
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Ciśnienie w układzie chłodzenia-silnik temp 115st

Cytat:
Napisał Dirk00 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jakie na znaczenie do testu co2?
Raczej żadne.
Cytat:
Napisał Dirk00 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak robię test i wlewam płyn do rurki fermentacyjnej.
To rzuca nowe światło. Słyszałem o czymś takim, ale nie widziałem tego cuda. Ja jak robię taki test używam testera, który opary/gazy ze zbiornika zasysa przy pomocy pompki (gruszki), która to, co zassane przepuszcza przez płyn, który jest wlany do zasobnika. Opary/gazy, czy chcą, czy nie muszą przepływać przez płyn tak szybko i tak długo jak ja zechcę.
Cytat:
raczej nie ucieka górą, bo zatykam palcem
To także brzmi ciekawie. Jak opary/gazy mają przepływać przez płyn, skoro w tym przypadku niewymuszony przepływ uniemożliwiasz? A skoro nie ma przepływu lub jest utrudniony, to i zabarwienie może także być utrudnione. Pompką, o której wspomniałem wcześniej, czasem trzeba się mocno i długo napompować, aby uzyskać efekt przy słabym przedmuchu.

Ostatnio edytowane przez thesperado ; 28-01-2025 o 22:36
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem