Witam.
Kupiłem kamerę cofania taką:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Okablowanie ma takie:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Okazało się że moje radio było w bieda wersji bez wejścia na kamerę cofania więc do radia nie podepnę(mimo że jest z wyświetlaczem i widziałem na yt że działa na takim kamera cofania).
Dlatego dokupiłem sobie wideorejestrator z funkcjonalnościąpodłączenia kamery cofania:
Okazało się że w lusterku jest tylko wejście na minijack(2,5mm) i nie bardzo miałem jak cinch podłączyć do minijacka.
Następnie więc przepłaciłem za przejściówkę taką:
I zabrałem się do podłączania i tutaj się pojawiły problemy.
Kamera nie przesyła obrazu do wideorejestratora, próbowałem nawet zasilanie kamery podłączyć bezpośrednio do akumulatora na testy(oczywiście + z czerwonym, minus do czarnego). Próbowałem też z jednej strony kabel przy chinchu od strony kamery podłączać razem z czerwonym do plusa i nic.
Prośba o wsparcie w diagnozie co mogło pójść nie tak, ewentualnie jak zweryfikować czy nie działa 1) kamera, 2) przejściówka, 3) wideorejestrator(w teorii działa i wyświeta się z kamery przedniej wbudowanej obraz.
Przydało by się wiedzieć co mam odesłać na reklamację ewentualnie co robię nie tak.
Jeszcze z działających rzeczy to w kamerze podświetlenie tablicy rejestracyjnej działa.