@
mkris
Wymieniłeś już te amory? Jeżeli jeszcze nie to kilka porad:
1. Nowe amory przepompować kilkanaście razy w celu wymieszania oleju.
2. Śruby piasty/półosi wg manuala zawsze idzie nowa ale, możesz użyć starej. Nową dokręcamy dwuetapowo: Etap 1. 45 Nm , Etap 2. kąt 80st. Gdy użyjesz starej dokręć ok. 50 - 55 Nm.
3. Wieloklin przegubu i piasty wyczyść druciakiem i umyj zmywaczem , do montażu możesz zwilżyć olejem przekładniowym lub ATF i wytrzyj. Przy okazji wyczyść czujnik ABS i pierścień.
4. Pamiętaj o prawidłowym ustawieniu poduszki amortyzatora.
5. Gdy zakładasz stare łożysko amortyzatora, oczyść je i rozbierz i uzupełnij smarem litowym do wysoko obciążonych przekładni.
6. Sprawdź w jakim stanie są gumy od sprężyn, umyj je i zakonserwuj silikonem.
7. Śruby poduszki dokręć z wyczuciem, jak postawisz auto na kołach poluźnij te śruby pokołysz przodem nadwozia i wtedy dokręć.
Amortyzatory jakiej firmy wybrać, odpowiem Ci że nie wiem bo od pandemii rynek części aftermarket to taki kogel mogel. Ja do siebie w Mondeo MK4 włożyłem Sachsa, po przejechaniu ok. 4 tys km jest OK, jeszcze. Wybór zawęziłem do 3 marek:
1. Sachs - obecnie na rynku mamy wyroby Made In Slovakia, jak z jakością nie wiem ale produkowane w Turcji były trwałe.
2. TRW - produkowane we Francji przez znaną firmę Gabriel. Lekko twardsza charakterystyka od OEM wg opisu TRW.
3. Motorcraft - Zawsze to wyrób produkowany na serwis a i cena nie odstrasza.