Dzięki za odpowiedź, postaram się namierzyć problem, może same diody wymienić... Rozebrałem ekran, na pierwszy rzut oka wszystko na miejscu, nie widziałem żeby coś przepalone ewidentnie było, ale też żeby dokładnie płytkę sprawdzić i elektronikę na niej trzeba by mieć jakiś mikroskop [emoji6]. Dostałem się do taśmy z diodami, faktycznie są 4 sekcję po 9 diód, na wszystkich diodach przejścia nie ma, pomiędzy diodami jest(w każdej sekcji). Póki co, nie mam jak podłączyć zasilania na samą taśmę żeby sprawdzić czy wszystkie świecą ale coś wykombinuję.
Na zdjęciach po przybliżeniu trochę jakby popękane luty delikatnie były przy diodach, więc zastanawiam się czy może ich nie przelutować. Poszukam jeszcze taśmy/diód na AliExpress ale w sumie nie wiem dokładnie co to za diody.
Załączam zdjęcia wszystkich sekcji, może ktoś coś zauważyć ego ja nie widziałem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka