No właśnie usługę transmisji danych można wykupić i nawet aktywowałem tą usługę w salonie PLUS (ale do pełnej aktywacji/wykupienia potrzeba jest się zalogować poprzez wifi w aucie do konta na plus/Vodafone ale że nie mam wifi to się nie da
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
To jest trochę tak jak by Kolega dostał w prezencie SZKLANKĘ z napisem "Johny Walker" a potem żalił się naokoło "..ale jak to - próbuję się napić a w szklance jest pusto... Bezczelność!...".
TCU (czyli "modem"...) z opcją 'hotspot' TO JEDNO a usługa transmisji danych TO DRUGIE.
Ford ma rację - Kolega NIE MA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH.
Zresztą wątpię czy obecnie to można w ogóle wykupić...
Onegdaj by mieć transmisję, trzeba było przejść żmudny proces rejestracji w Plusie i dostawało się kilka giga transferu "na dzień dobry" a potem absurdanie drogi abonament nijak się mający do abonamentów na telefon.
Opisałem to ze trzy lata temu w dziale Kugi na przykładzie uruchomienia transmisji danych w Escape mojej córki po wymianie TCU na eurpejskie.
|
Bump: Dziś postanowiłem na próbę subskrybować "połączona nawigacje" na swoim koncie ford.pl. i po wykupieniu tej subskrypcji zaktualizowała mi się wersja navi z 24.5 na 25.1. Teraz pozostaje anulować subskrypcję i zwrócą kaskę a aktualizacja jest 😉
Cytat:
|
Witam
Ostatnia aktualizacja map Forda pochodzi z maja 2023,
więc co chcesz wgrywać jesli auto z czerwca 2024.
To nie Google maps => Ford wydaje aktualizacje map raz do roku
Na ten rok aktualizacji map, Ford jeszcze nie wydał
pozdrawiam
pankrakus
|