Cytat:
Teraz już tak i znalazł błąd... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wolno ich używać podczas mgły dającej widoczność co najmniej 100m.
|
A dziękuję za wytknięcie błędu. To musiało się zmienić, bo jak teraz szukam w google, to stare wpisy z lat 2008-2012 są o 100m, ale te z ostatnich lat o 50m. Widać wpisałem starą normę.
Cytat:
Nie miałem pojęcia, ze to manetka ma wpływ na funkcje pokazywane na wyświetlaczu i że bez niej danych będzie mniej, chociaż i bez nich bolid pojedzie i będzie spełniał swoją funkcję... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. np. średnie spalanie - kłamie na potęgę i za nic nie mogę dojść, co jest tego przyczyną, ale różnica prawie litra na plus lub minus - to chyba lekka przesada. Można to to jakoś skalibrować?
|
Nie. Manetka to tylko ułatwienie dla kierowcy. Można sobie przeglądać to i owo podczas jazdy, a nie wsadzać rękę za kierownicę, co nie jest bezpieczne, bo jak trzeba gwałtownie skręcić, to z ręką w kierownicy tego nie zrobimy.
Wersja z komputerem nie zależy od manetki, tylko od zegarów. Te z komputerem w miejscu manetek mają lampki led które świecą na żółto (informacyjnie/ostrzegawczo) lub czerwono (coś się dzieje źle).
A średnie spalanie kłamie jak cholera. Liczę od dawna starym ręcznym sposobem, czyli ilość zatankowanego paliwa x 100 i podzielić przez przejechane km. Zawsze wychodzi 1 litr mniej niż pokazuje komputer pokładowy. W innych autach jest komputer pokładowy dużo bliższy prawdzie niż w Fieście.