View Single Post
Stary 15-02-2025, 18:44   #13
prestonowy
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: B-Max
Silnik: 1,0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Podłączenie rejestratora przez bezpieczniki

Cytat:
Napisał krzysztofSJZ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jesteś pewny że masz dobrą masę? cudów nie ma jeden bezpiecznik ze stałym plusem powinien nawet od audio, tak jak koledzy piszą najprościej jak znajdziesz kontrolką, każdy model to ciut inaczej jest może tu coś znajdziesz pomocnego https://autobezpieczniki.pl/ford-b-m...bezpiecznikow/

i taka dobra rada oczywiście nie musisz się stosować daruj sobie stały plus chyba że chcesz szybko wykończyć akumulator w moim przypadku w kudze mk2 i focusie mk3 wykończyłem oba, teraz w focusie mk4 podłączyłem tylko po zapłonie i masa, na forum jest wiele postów w temacie stałego plusa w rejestratorze, a że skrzynki różnią się nawet w podobnych modelach to mi podpowiadali w foce mk4 stały plus na bezpiecznikach 24 i 25 a ja na 24 w ogóle nie mam napięcia a 25 jest pusty i na dokładkę nie dopasujesz bajpasa bo ma 3 dziury na nóżki a miało być coś podpite

ja miałem małego krokodylka i minus pociągnąłem prosta z akumulatora
kabelkiem i miałem swobodne ruchy jak leżałem pod deską szukając plusa
Wydaje mi się, że skoro kamerka odpala się po przekręceniu kluczyka, to masa jest okej, chyba że chodzi o masę ogólnie całego pojazdu wtedy to ja już nie wiem co i jak. Było kilka bezpieczników które spowodowały włączenie kamerki ale po sekundzie się wyłączała a ten cały "adapter" gasł

Ostatnio edytowane przez arturek ; 15-02-2025 o 18:55
prestonowy jest offline   Odpowiedź z Cytatem