Temat: [Focus 2014-2018] Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza
View Single Post
Stary 26-02-2025, 11:58   #183
Michal321
ford::beginner

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Błąd P1102 podczas jazdy, diagnoza

Cytat:
Napisał zmulim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj. Co do odczytów z pidów, nie zauważyłem jakichś kolosalnych różnic. Auto jeździ poprawnie, żadnego błędu nie mam, a przejechałem od tego czasu już na prawdę sporą ilość kilometrów. U mnie jednak pojawiał się sam p1102 i brak towarzyszących mu tych o których piszesz a które to są mi również bardzo znajome. Powiem tak. Swego czasu korespondowałem z paroma osobami które miały dokładnie takie objawy jak ty - boost Ok, ale wskakiwały dokładnie te 3 błędy, czasem właśnie nawet od razu po zapłonie. Chłopaki wymieniali nawet turbiny - bezskutecznie. Skończyło się tym że sprzedali auta, problem niby u któregoś został rozwiązany ale nie dowiedziałem się jaki magiczny trik wykonał mechanik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeśli chodzi o akumulator i odłączanie klem - to samo zrobi ci Forscan i reset PCM. Ja miałem odłączony aku na całą noc i nic a nic to nie dało. Tak więc wg mnie to fałszywy trop.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cześć, udało ci się rozwiązać? Niestety post ma 19 stron i mogłem przeoczyć. Mój wywala p1102 wyłącznie podczas hamowania silnikiem i wyłącznie poniżej 1500obr. Brak egr ( wywalony), turbo pracuje wzorowo, dolot czysty i szczelny. Ciśnienie w kolektorze cały czas wzorowo z oczekiwanym.
Michal321 jest offline   Odpowiedź z Cytatem