View Single Post
Stary 09-03-2025, 06:51   #1
djjaro67
ford::amateur

Imię: jarosław
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie wymiana czujnika temperatury zewnetrznej w lusterku

witam . chciałbym się podzielić swoimi problemami z czujnikiem temperatury zewnetrznej moim C-MAX 2 2015 polift. czujnik umieszczony w lusterku. takie same montowane w focusie mk3 i nie tylko. problemem jest nie tylko dojście do owego czujnika ale brak możliwości zakupu nowego. ford wymyślił sobie że jeżeli ten czujnik wysiądzie masz kupić nowe lusterko. nie do zdobycia oryginał ani żaden zamiennik. przy moim lusterku [doświetlenie grzane lusto zamykanie ] bodajże 11 pinów w sklepie zaoferowano mi zakup za 1300 pln. dla mnie to trochę przesada żeby za niesprawny czujnik wydać tyle pieniędzy . jazda z tym niesprawnym też raczej nie za bardzo. odczyt plus 39 stopni nawet przy minusowej temperaturze ma duży wpływ na pracę autoklimy i nie tylko. a więc do sedna. zakupiłem czujnik temperatury do przedlifta https://allegro.pl/oferta/czujnik-te...k6-14170536243 . należy go ostrożnie(aby nie uszkodzić kabelków wewnątrz czujnika) przyciąć na wysokość ok 1cm polutować kabelki wkleić czujnik złożyć lusterko i cieszyć sie zaoszczędzęniem 1300pln. z zakupem używki też różnie bywa(niema gwarancji jak czy i jak długo będzie wszystko ok.
djjaro67 jest offline   Odpowiedź z Cytatem