Witam odświeżę wątek...
Koledzy napiszcie ile macie w swoich 2.0 biturbo przebiegu na dzisiaj.
Mój od wyjazdu z salonu 1 września 2021 dzisiaj ma 138 tyś km.
Gwarancja mi się kończy pod koniec sierpnia 2025 no i tak myślę i patrzę co robić...
Generalnie jestem z niego mega zadowolony. Uważam go za najlepsze, najbardziej uniwersalne auto jakie miałem.
Jeżdżę z nim co roku w góry pomimo iż mam w garażu suwa DS7 wolę Rangera. Byłem z nim w tym roku we Włoszech na nartach 1300km w jedną stronę i auto jest petarda i nadal prezentuje się bardzo dobrze.
Raz mi tylko pękła opaska od węża idącego z interculera do turbo i wąż spadł. Na gwarancji mi wymienili oraz miałem problem ze zbiorniczkiem Ad-blue że nie kasował się od razu po zatankowaniu AdBlue - zrobili mi kalibrację i teraz liczy jak w zegarku i kontrolka oraz licznik kasuje się natychmiast po zatankowaniu.
Dodatkowo wygłuszyłem wszystkie drzwi matami podwójnie blachę oraz to co jest pod tapicerką, dostał dodatkowe uszczelki podwójne drzwi, progów, dołożyłem wygłuszenie tylnej ściany grodziowej, podłogi i teraz powiem wam że jest ciszej niż w Mondeo i większości osobówek. Nawet przy 140-160 auto jest ciche wewnątrz.
Wymieniłem same głośniki na dużo lepsze ze zwrotnicami i powiem wam że jest to inny Ranger
Silnik 2.0 213 KM daje radę ale wczoraj odkryłem na forum że co nie którzy już mają 238KM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast mam bardzo złe doświadczenia awaryjne z silnikiem 2.2 155KM bo finansowo to była katastrofa no i jestem ciekaw waszych przebiegów i opinii o naszych autach.
Dlatego odnawiam wątek jak wasze auta bo ja jestem mega zadowolony z mojego i najlepiej bym sobie go zostawił na 10-15 lat ale boję się że jak zacznie się sypać to będzie katastrofa finansowa jak w silniku 2.2
Zdjęcie gdy go odbierałem w salonie i dzisiaj obecnie po przebiegu 138 tyś km