Temat: [Focus 2008-2011] Halogeny i DRL w jednym
View Single Post
Stary 16-03-2025, 10:41   #8
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Halogeny i DRL w jednym

Cytat:
Napisał Dariusz_B Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale naprawdę ogarniam elektrykę, tylko potrzebuję zrozumieć jak ma to działać, żeby to zrobić dobrze
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz zaoszczędzić odbłyśniki i używać DRL, zamontowanych w miejsca halogenów i do tego nie chcesz pozbawić samochody świateł p. mgielnych.
Są lampy DRL Magneti Marelli, które idealnie pasują do twojego auta w miejsce p.mgielnych i bez żadnej magii podłączasz po maską dwa razy po trzy przewody, pseudo automatyka jest wewnątrz tych lamp, ale p. mgielnych brak. W sumie ja p.mgielne mam, tylko okazji, aby je użyć jest tak niewiele, że ich brak jest dla mnie nieistotny. Są lub były także lampy, które montowane są identycznie, które mają funkcję DRL i p.mgielnych i zapewne mają automatykę jak opisane powyżej, tych nie montowałem, ale skoro w badziewnych lampach za grosze, które wytrzymują 3 miesiące jest elektronika, która ułatwia życie to w nich także być powinna.
Osobiście wolę używać do sterowania DRL, albo to co z nimi od producenta dostaje, lub własne albo podpatrzone rozwiązania, niż polegać na rozwiązaniu świateł skandynawskich, ponieważ to dwa różne rozwiązania, choć spełniają tą samą funkcję.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem