Cytat:
|
Ale naprawdę ogarniam elektrykę, tylko potrzebuję zrozumieć jak ma to działać, żeby to zrobić dobrze
|
Jeśli dobrze zrozumiałem, to chcesz zaoszczędzić odbłyśniki i używać DRL, zamontowanych w miejsca halogenów i do tego nie chcesz pozbawić samochody świateł p. mgielnych.
Są lampy DRL Magneti Marelli, które idealnie pasują do twojego auta w miejsce p.mgielnych i bez żadnej magii podłączasz po maską dwa razy po trzy przewody, pseudo automatyka jest wewnątrz tych lamp, ale p. mgielnych brak. W sumie ja p.mgielne mam, tylko okazji, aby je użyć jest tak niewiele, że ich brak jest dla mnie nieistotny. Są lub były także lampy, które montowane są identycznie, które mają funkcję DRL i p.mgielnych i zapewne mają automatykę jak opisane powyżej, tych nie montowałem, ale skoro w badziewnych lampach za grosze, które wytrzymują 3 miesiące jest elektronika, która ułatwia życie to w nich także być powinna.
Osobiście wolę używać do sterowania DRL, albo to co z nimi od producenta dostaje, lub własne albo podpatrzone rozwiązania, niż polegać na rozwiązaniu świateł skandynawskich, ponieważ to dwa różne rozwiązania, choć spełniają tą samą funkcję.