View Single Post
Stary 20-03-2025, 13:33   #1
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Akcja serwisowa 24E06 aktualizacja PCM - Akcja dotyczy ryzyka pęknięcia DPF'a

Cześć.
Otrzymałem już drugi list od Ford Polska w sprawie akcji serwisowej 24E06, obejmującą niemal wszystkie modele wyposażone w silnik EcoBlue 2L Diesel.
Akcja dotyczy ryzyka pęknięcia DPF'a, które może skutkować brakiem przeglądu rejestracyjnego.

I teraz najciekawsze. Pod koniec stycznia (pierwszy list dostałem 23.01) umówiłem się do ASO na Popularną w Warszawie przez aplikację. Miły Pan który do mnie zadzwonił wyraził zdziwienie i stwierdził, że nic nie wiedzą na ten temat. Trochę mi było nie po drodze więc odłożyłem na później.

W tym tygodniu dostałem drugi, identyczny list z FP i akurat zadzwoniła do mnie Pani z Popularnej, bo przegląd po 90 kkm by się przydał ;-)

Uprzejmie odmówiłem, bo robię przeglądy u mechanika, któremu mogę zaufać. Zapytałem jednak o akcję serwisową. Ponownie, nikt nic nie wie ;-)

Czy ktoś z Was dostał takie info od FP? Był w ASO na takim serwisie?
Mam pudełko Damiana, więc jak zakładam, wgranie łatki do PCM'a wywali mi pudełko, prawda?

Dajcie znać czy braliście udział w tej akcji, bo w sekcji KUGI była jakaś szczątkowa informacja.