Objawy, które opisujesz, u mnie wywoływała nieszczelność na dolocie, konkretnie pęcnięte kolanko z zaworem zwrotnym odgazowania skrzyni korbowej - schowane pod plastikową pokrywą silnika, tkwiące w pokrywie wałka nierządu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza odczytami danych z komputra (bo tych nie robiłem) cała reszta się zgadza: raz obroty były OK, raz zawieszały się na ~1200 i też mogłem je obniżyć przy pomocy 1. biegu i też zostawały wtedy na poziomie ~800 rpm.
Wszelkie próby naprawy spaliły na panewce, a ZTCW to owo kolanko jest dostępne w komplecie z zaworem, który jednak był sprawny, a całość ZTCP miała kosztować chyba koło stówki...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zmodyfikowane kolanko alu (dedykowane do instalacji gazowych) za 20zł rozwiązało sprawę na wieki wieków amen
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.