Podczas jazdy blokuje koła
Witam
Jestem tu pierwszy dzień nie wiem co i jak i gdzie więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem i nie wiem jak go naprawić:
Samochód Ford Transit 2000r 2.0ddi (55kw 74km)
Zmieniłem Tarcze hamulcowe przednie i klocki zaciski sprawdzone lekko się wsuwają i wysuwają, prowadnice przesmarowane lekko się przesuwają, tylne szczęki i cylinderki nowe, przewody hamulcowe nowe miedziane i nowe elastyczne przednie, odpowietrzniki nowe, płyn hamulcowy nowy ATE DOT4 SL6, odpowietrzony układ. A podczas jazdy już po przejechaniu 500m koła same zaczynają hamować przednie i tylne i pedał taki jakby trochę twardszy się robił, jak lewy przedni odpowietrznik popuszczę to tryśnie płynem ale kół nie odblokuje, a jak popuszczę odpowietrznik przedni prawy to tryśnie płynem i wszystkie koła odblokuje że się kręcą. ale jak odpale i wyjadę na drogę to po przejechaniu kilku set metrów znowu koła zaczynają cały czas hamować że na pierwszym biegu tylko jedzie bo na drugim zmula i auto zgaśnie taki opór. Co ja mam zrobić żeby hamulce poprawnie działały. Dodaje że przed tymi naprawami było ok. Wszystko sprawdzałem 5 razy i jest tak jak ma być. Czy może to być wina płynu hamulcowego? Kiedyś ktoś taki post napisał bo wygoglowałem kiedyś taki przypadek że winowajcą takiej podobnej sytuacji był płyn hamulcowy.
|