Temat: [Transit 2000-2006] Podczas jazdy blokuje koła
View Single Post
Stary 25-03-2025, 11:44   #1
Pakman1981
ford::amateur

Imię: Pako
Model: Ford Transit
Silnik: 2.0 ddi
Rocznik: 2000
Domyślnie Podczas jazdy blokuje koła

Witam
Jestem tu pierwszy dzień nie wiem co i jak i gdzie więc proszę o wyrozumiałość. Mam problem i nie wiem jak go naprawić:
Samochód Ford Transit 2000r 2.0ddi (55kw 74km)
Zmieniłem Tarcze hamulcowe przednie i klocki zaciski sprawdzone lekko się wsuwają i wysuwają, prowadnice przesmarowane lekko się przesuwają, tylne szczęki i cylinderki nowe, przewody hamulcowe nowe miedziane i nowe elastyczne przednie, odpowietrzniki nowe, płyn hamulcowy nowy ATE DOT4 SL6, odpowietrzony układ. A podczas jazdy już po przejechaniu 500m koła same zaczynają hamować przednie i tylne i pedał taki jakby trochę twardszy się robił, jak lewy przedni odpowietrznik popuszczę to tryśnie płynem ale kół nie odblokuje, a jak popuszczę odpowietrznik przedni prawy to tryśnie płynem i wszystkie koła odblokuje że się kręcą. ale jak odpale i wyjadę na drogę to po przejechaniu kilku set metrów znowu koła zaczynają cały czas hamować że na pierwszym biegu tylko jedzie bo na drugim zmula i auto zgaśnie taki opór. Co ja mam zrobić żeby hamulce poprawnie działały. Dodaje że przed tymi naprawami było ok. Wszystko sprawdzałem 5 razy i jest tak jak ma być. Czy może to być wina płynu hamulcowego? Kiedyś ktoś taki post napisał bo wygoglowałem kiedyś taki przypadek że winowajcą takiej podobnej sytuacji był płyn hamulcowy.
Pakman1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem